Bu dokümanda Neptune’de sipariş etiketlerinin nasıl oluşturulacağı anlatılmaktadır.

Yönetim Paneli > Adisyonlar > Sipariş Etiketleri > Ekle

Reçetelere geçmeden önce stokta da girdiğimiz pizza kalınlıklarının sipariş etiketlerini oluşturalım. İnce ve kalın olarak iki seçeneğimiz var. Bunları ürünlere etiketleyerek hem garsonların sipariş almalarını kolaylaştırırız, hem mutfak bölümünün siparişi daha kolay anlamasını sağlarız, ayrıca ürünlerin depodan ne kadar eksildiğini takip edebiliriz.

Sipariş etiketlerini girerken dikkat etmemiz gereken birkaç nokta var. Bunlardan biri seçim sayılarıdır. Hamur seçeneğini bir tane kullanmam gerekiyor, bunun için en az ve en çok seçim kutucuklarına 1 yazarak hem hamur seçeneğini zorunlu kılıyorum hem de siparişin daha anlaşılır olmasını sağlıyorum. Aksi takdirde hem ince hem kalın olarak mutfak kısmında karışıklıklara yol açabilir.

 

Diğer dikkat etmemiz gerek kısım ise, renklendirmeye özen göstermektir. Bu, garsonların sipariş almalarını kolaylaştırır. Görünüm seçenekleri bölümünde düğme rengi butonundan istediğiniz seçimde bulunabilirsiniz.

 

Sipariş etiketlerini girerken özel fiyatlandırma yapabilirsiniz. İnce hamurun yanına 0 yazdığımızda, pizza fiyatını en başta menü ürünlerimde ne girdiysek onu girecektir, seçildiğinde bir değişiklik olmayacaktır. Fakat kalın hamurun yanına 4 lira yazarsak, varsayılan fiyatın üzerine 4 lira daha ekleyecektir.

 

Son olarak ilişkiler (mappings) kısmından “ilişki ekle”ye tıklayarak etiketlerin hangi ürünlerde gözükmesini istiyorsak ona karar veriyoruz. Hem pizzalar için hem de menülerdeki pizza için geçerli olmasını istiyorsak, 2 tane ilişki ekleriz ve ürün grubu olarak pizzaları ve menüleri seçeriz.

 

Aynı şekilde bu sefer etli pizza için malzeme seçeneklerinin sipariş etiketlerini girelim. Bu sefer en az ve en çok seçim kısımlarına dokunmayacağız çünkü müşteri bir veya birden fazla malzeme isteyebilir.

 

Hamur kalınlığı için yaptığımız renk değişimini pizza malzeme seçenekleri için de yapıyoruz.

 

Malzeme seçeneklerinde stoka girdiğimiz ürünleri etiketliyoruz. Burada önemli olan kısım pizzanın çeşidine göre sipariş etiketini girmek. Çünkü her pizza farklı malzemelerden yapılır. Ayrıca her pizza çeşidinin varsayılan ürünü farklıdır ve varsayılan ürünler için fiyat girmek gerekmez.

(Sipariş etiketleri kısmında en çok miktarı 3 olarak belirlersek bizlere ayrıca o malzemeden 3 tane daha sipariş edebilmemizi sağlar.)

 

Hangi ürünler için geçerli olmasını istiyorsak ona göre ürün grubunu ilişkilere ekleriz.

 

Menü içecekleri ve tatlılar için sipariş etiketleri hazırlarken seçimleri kısıtlamamız önemli, aksi takdirde menünün menü özelliğini kaybetmesine ve ücretsiz olarak birçok içeceğin depodan düşmesine sebep olur.

 

Ayrıca menü olduğu için etiketler için ek fiyat yazmıyoruz. Menünün varsayılan ücretinden düşüyor.