Müşteri Hesapları, işletme müşterilerinin borç ve alacak bakiyelerinin, hesap hareketlerinin, ödeme işlemlerinin yönetimi için kullanılır.

  1. Müşteri Arama Bulma ve Seçme
  2. Müşteri Hesabı Detayları
  3. Müşteriden Ödeme Alma
  4. Müşteriden Ön Ödeme Alma

1- Müşteri Arama Bulma ve Seçme

Müşteri Ara bölümünden müşteri bilgilerini yazılarak bulunur ve satıra tıklanarak seçilir. Hesap Detayları tıklanarak Müşteri Hesap Hareketlerinin detaylarını görüntülenebilir.

Hesaplar > Müşteri Hesapları > Müşteri Seç > Hesap Detayları
POS > Müşteri Ara > Hesap Detayları

2- Müşteri Hesabı Detayları

Müşteri hesap detayları sayfasında hesap hareketleri dökümlerini, hesap hareketleri tarih ve tutarları, toplam borç ve alacak bakiyeleri görüntülenebilir. Bu hareket dökümleri dönem ve tarih aralıklarına göre listeleyebilir, yazdırılabilir.

3- Müşteriden Ödeme Alma

Müşteriden ödeme almak için Hesap Detayları bölümünde Ödeme Tipi seçilir. Ödeme almak için yeni pencere açılır.

Açılan ödeme alma ekranında açıklama bölümüne ödemeye dair açıklama yazılabilir.

Tutar olarak müşteri bakiyesi otomatik olarak görünecektir. Müşteriden alınan ödeme tutarını yazılır. Bu ekran kaydedebilir ya da yazdırılabilir. İptal edildiğinde girilen bilgiler kayıt olmayacaktır.

4- Müşteriden Ön Ödeme Alma- Müşteri Alacaklandırma

Müşteri Hesabı bakiyeleri açık hesap veya ön ödemeli olabilir.

Müşteri bakiyesinden fazla tutar yazılarak kayıt edildiğinde Müşteri alacaklı duruma geçer. Bu durumda bakiye tutarı Parantez içinde görünür. Örneğin; (77,00) gibi. Müşteri alacaklı durumda olduğu için bundan sonraki yapılacak Müşteri Hesabı satışları bu bakiyeden düşecektir.

Müşteri Hesabı Hareketleri Detayları

Müşteri Hesap Hareket Detayları Kasa Raporlarında Görünümü

Müşteri hesabına (veresiye) yapılan satışlar ödeme hesaplarına eklenmez ancak GünSonu Raporunda (Ciro Raporu*) görüntülenir. Müşteri hesabı ödemesi alındığı tarihte ödeme hesaplarına ve kasa raporuna işlenir.